4.9.08

Graffiti online med Wetpaint

Har du alltid velat måla graffiti på väggar men inte vågat eller fått lov? Du kan nu uppfylla din tonårsdröm och visa dina talanger tack vare Wetpaint Please Touch. Det rör sig om en webbapplikation som låter dig måla graffiti på en virtuell mur. Det finns olika verktyg för att måla: roll (eller roller?), spray, pensel mm. Alla konstverk sparas och visas i det offentliga galleriet. Du kan fortsätta på sparade målningar. På det sättet kan olika människor bidra med deras färdigheter och tillsammans skapa väldigt coola bilder.

Den negativa aspekten är att du har en viss mängd färg vilket innebär att du inte kan måla hur länge som helst på samma bild. Detta kommer du undan om sparar ditt alster. Då kan du fortsätta måla senare.

Läs mer om Wetpaint på wikin eller börja måla här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, coolt! Nu har vi löst problemet med ungar som är ute och sprayar på stan. Klottret har flyttat in på nätet. Så länge det inte går att klottra ner folks hemsidor med graffiti så är det ju lysande. Nej, men allvarligt så lär det säkert skapa ett galleri som i sin tur kan inspirera andra till att måla graffiti. En inspirationskälla helt klart!

Mattias,
Klang IT

Anonym sa...

...fast när man kollar i galleriet så ser man inte så många snygga exempel. Jag tror att det är för svårt att måla med musen. Det behövs nog ett mer naturligt sätt att rita framför datorn om siten ska skapa få ihop ett riktigt snyggt galleri.

Mattias