7.8.08

iPhone tips och tricks

Apples har blivit en succé. Det är en väldigt snygg mobiltelefon, men den har sina brister (vilket de flesta har, skillnaden är priset med funktioner som har funnits i år hos konkurrenterna). Självklart vill man utnyttja sin iPhone till max, men det är tråkigt att läsa manualen. Det är mycket roligare med självinlärning- genom att läsa bloggar. Här får tu tips och tricks till iPhone.

1. Tvinga ett program att avsluta
När telefoner blir som små datorer uppkommer vissa problem- det är inte så konstigt att program låser sig. Håll in hemskärms-knappen i 6 sekunder för att tvinga avslut.


2. Ring utan krångel
Om du letar efter ett telefonnummer i webbläsaren så behöver du inte lämna den för att ringa. Du kan slå numret direkt på sidan och iPhone ringer upp.

3. Scrolla smart
Många webbsidor innehåller text i separata ramar med egen scroll. Vill du scrolla så zooma in och scrolla med två fingrar istället för en. Då kan du scrolla inom ramen utan att flytta hela sidan.4. Maximera batteritiden, del 1
iPhone har flera sensorer, bland annat en sensor för omgivningsljus. Sensoren används varje gång du låser upp telefonen. Om du täcker för sensorn, som sitter ovanför delen där örat lutar emot, känner iPhone av att du är i ett mörktrum och kommer därmed att sänka ljusstyrkan.


5. Maximera batteritiden, del 2
Mailsynkroniseringen drar mycket batteritid. Du kan höja batteritiden med att under "hämta ny data" välja "timvis" och sedan "push off".


6. Ta en screenshot
Du kan ta screenshots på nästan allt. För att göra detta, håll nere hemskärmsknappen och tryck på knappen för vila/väckning. Nu hamnar skärmbilden i iPhones fotoprogram.


7. Fixa ett större tangentbord i Safari
Innan du börjar surfa, rotera telefonen. Klicka på adressfältet och tangentbordet växer..


8.Ha adressfältet nära
När du scrollar nedåt på en sidan försvinner adressfältet- inget konstigt med det. Men du behöver inte scrolla upp för att se adressfältet. Det räcker med att klicka på den översta delen av skärmen och aderssfältet dyker upp.


9. Använd dig av interpunktion- snabbt!
Om du vill skriva punkt "." medan du använder tangentbordet, håll nere interpunktionsknappen, välj "."och släpp knappen. Detta funkar för all interpunktion och inte bara punkter.


10. Skriv toppdomänen enkelt
När du skriver webbadresser finns en knapp för ".com" så du slipper skriva ".com" manuellt. Men du kan slippa trycka på den knappen då Safari skriver den åt den. Om du håller ner ".com"-knappen får du en lista på andra toppdomäner, som .org.

Via| PC Magazine

Läs mer om :
7 program för att blogga med iPhone
iPhone 3G kommer att säljas av fler operatörer?
Chatta med din iPhone
iPhone vs N95 vs Touch DiamondWordpress för iPhone är på väg
Ta skärmdumpar med din iPhone!
15 tips som förlänger batteritiden hos iPhone (eller andra mobiler)
Anledningar till att undvika iPhone
22 länkar för att ladda ner bakgrunder till iPhone
Gör egna teman till iPhone
iPhone kommer säljas av 3 Italia i september- prissäkningar utlovas!
Priser fastställda för iPhone i Italien
Nya rykten om iPhone 3G: kostar mer än $199 upplåst?
iPhone 3G släpps snart i Sverige!

Intressant?

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra tips. Inte för att jag har en iTelefon. Skulle kunna tänka mej en.