11.6.08

Priser för iPhone fastställda i Italien


Vodafone Italien bekräftar att iPhone kommer börja säljas den 11 juli av dem. Det efterlängtade lilla underverket från Apple kan förhandsbokas nu. Som jag tidigare skrev florerade det igår rykten som påstod att iPhone 8 GB skulle kosta €499 och 16 GB €569. Vodafone Italien bekräftar detta och tillägger att vid tecknande av abonnemang kommer priset för telefonen vara "särskilt attraktivt". Vi får se hur TIM svarar på detta- genom att erbjuda ett lägre pris eller gadda ihop sig med Vodafone.

Med ovanstående uppgifter känns det ganska osannolikt att iPhone kommer säljas i Sverige för 1300 kronor- utan abonnemang.

Aftonbladet skrek igår ut att iPhone bara skulle kosta runt 1300 plus moms. En ny artikel skrevs senare som förklarar att iPhone kan bli dyrare än vad som tidigare sagts. Det beror på ländernas prissättning. Greg Joswiak, försäljningsdirektör för Iphone säger "vi sätter inga priser. Det är operatörerna i de olika länderna som gör det. Så det kan förekomma variationer med tanke på att telefonen kommer att säljas i 70 länder under det här året."

Så, det slutgiltliga priset bör bero på momsen (även om 25% moms läggs på bör 8 GB-versionen kosta runt 1500 kronor och 16 GB 2250 kronor, enligt Aftonbladet. Kommer priserna för Italien vara de slutgiltliga och samma för Sverige, förklarar inte momsen de höga priserna) och framför allt var Telia lägger priset.

Apples iPhone är enligt mitt tycke sjukt snygg, men jag tror inte den är värd nästan 5000 kronor för mig, tråkigt nog.

Intressant

Inga kommentarer: