22.6.08

Fring- chatta och ring gratis med mobilen!
Mobilkommunikation är smart och otroligt ultraportabelt, och det sträcker sig längre än röstsamtal och sms. Visst är det kul och användbart att kunna chatta i mobilen?

Fring är ett coolt som låter dig göra många saker med din telefon. Jag har tidigare nämnt det men tänkte nu ägna ett inlägg åt den lilla men kompetenta applikationen.

Programmets "startsida" utgör en lista av dina kontakter: telefonkontakter, kontakter på , MSN Messenger, Google Talk, Yahoo med flera. Du ser varje kontakts status och kan lätt starta en konversation. Det finns även möjlighet för filöverföring.

Du kan ringa dina kontakter- från mobil till dator men även via SkypeOut eller en SIP-operatör. Att ringa via det sistnämnda, en SIP-operatör, kan bli väldigt billigt. Det finns stöd för bland andra VoipCheap, VoipBuster och VoipStunt.

Det ultimata är att vara uppkopplad via för att dels undvika höga mobilräkningar och dels för att kunna utnyttja tjänsterna snabbt och billigt. Du ringer då till andra Skype, MSN, Google Talk och -användare. Många Voiptjänster erbjuder ofta ett antal gratisdagar vid påladdning av krediter, så har du tillgång till ett konto hos en sådan tjänst kan du ringa utan att betala (gäller oftast bara "hemtelefoner". Mobiltaxor är låga men kostar. Sms inom Sverige kan vara gratis. Se varje företags prislista). När gratisdagarna är slut får du betala, dock är priserna låga. Vill du inte betala kan du ladda på med mer krediter, för att fortsätta ringa gratis och använda krediterna till något som alltid kostar, exempelvis mobilsamtal. Enligt min erfarenhet är dock ljudkvalitén ganska dålig hos VoIP-operatörer, men det kan också bero att jag har ganska dålig internetuppkoppling. Testa och se.

En ny funktion i Fring är . Det är väldigt lätt att uppdatera sin Twitter-status genom att välja kontakten Twitter och skicka iväg ett meddelande.

Fring är gratis och funkar på Symbian 8, 9.1 och 9.2, UIQ och Windows Mobile 5 och 6. Programmet hämtas här.

Relevanta länkar:
Fring
Skype
VoipStunt
VoipBuster
VoipCheap

----------------------------------------
Dell
10% rabatt på alla Inspirion och XPS system. Minsta beställningsvärde 8990 kr.
5FDKH3ZLBWGS1C
Gäller mellan 19 - 25 juni 2008

Intressant?

Inga kommentarer: