7.10.08

Installera program i Linux- lätt som en plätt!

Linux har vunnit mark på sistone tack vare alla minidatorer som lanserats. De flesta erbjuds med en Linuxversion. Ubuntu har också bidragit till framgångarna med ett enkelt användargränssnitt som fungerar för de flesta och inte bara experter. När man har bytit operativsystem kan det vara svårt att veta vilka program som finns, särskilt om man har levt i en Windowsvärld i 15 år. Därför tipsar jag i detta inlägg om två resurser för att hitta och ladda hem bra program.

TuxSoftware

Hos TuxSoftware hittar ni många olika program som är indelade i kategorier: accessories, graphics, internet, multimedia osv. Alla program är tillgängliga för Ubuntu, Debian, Dreamlinux, OpenGEU, LinuxMint, Maryan och gOS. Programmen installeras med Linux Software Installer, via terminalen (kommandot finns på varje programsida) eller via en AptUrl.

GetDeb

Hos GetDeb hittar du program för Ubuntu uppdelade i kategorier: Ljud, spel, internet och nätverk, grafik, video osv. Till skillnad från programmen på TuxSoftware.com är programmen redan kompilerade .deb-filer redo för installation.

Appnr
En snygg sida med program indelade i kategorier som internet, P2P, games, internet, office, desktop tools m fl. Du hittar många olika program och kan även se skärmdumpar, videos och blogginlägg om programmet.

Intressant?

Andra bloggar om , , , , ,

Inga kommentarer: