17.10.08

10 användbara plugins till PidginPidgin är en populär instant messaging-klient som tillåter flera protokoll (MSN, Yahoo!, ICQ, Google Talk m fl). Pidgin är ett program som kännetecknas av enkelhet, men det går bra att piffa upp programmet med plugins. Jag hittade en artikeln hos Make Tech Easier som handlar om de 10 bästa plugins till Pidgin:

1. Facebook Chat
Pidgin har ingen funktion för Facebook Chat vid installation, men det går att fixa med denna Facebook Chat-plugin. Du kan se dina inloggade vänner, chatta och uppdatera din Facebook-status.

2. Skicka och ta emot tweets
Det är inte helt fel att kunna uppdatera Twitter samt ta emot tweets i Pidgin. Ladda ner tillägget Microblog för Pidgin här. Detta plugin verkar dock vara lite buggigt.


3. Dina Twitter-meddelanden som Pidgin-status
Precis som rubriken säger: använd dina Twitter-uppdateringar som status i Pidgin. Ladda ner Pidgin Twitterstatus här.

4. Skype i Pidgin
Tyvärr handlar det inte om att ringa med Pidgin, utan om att importera dina Skype-kontakter till Pidgin. Du kan chatta och uppdatera din Skype-status. Du behöver Skype för att kunna använda denna plugin som du laddar ner här.


5. Pidgin Plugin Pack
Det här paketet innehåller fler än 50 plugins för Pidgin. Vissa är väldigt onödiga men en hel del är användbara. För mer information och nedladdning besök denna länk.


6. Guifications
Guifications är ett tillägg till Pidgin Plugin Pack som installeras separat. Den tillhandahåller meddelanden om händelser (en kontakt loggar in, lämnar chatten osv. Ladda ner Guifications här.


7. gSMS
Med detta tillägg skulle du få sms med en lista på de användare som skickat meddelanden till dig medan du inte sitter vid datorn. gSMS använder sig av Google Kalender vilket innebär att du måste ha ett Google-konto. Tyvärr är SMS-notifikationer endast tillgängliga från USA, vilket gör det hela tråkigare.


8. Musictracker
Du kan uppdatera din Pidgin-status med den musik du lyssnar på. En rad medispelare stöds, bland andra WinAmp, Audacious, iTunes, Banshee och XMMS. För mer information se här.


9. Text replacement
Det finns vissa ord som man ofta stavar fel, t ex "dte" istället för "det". Text replacement rättar automatiskt dina stavfel, bara anger dina mer frekventa felstavningar. Detta är en plugin som väntar på att aktiveras direkt i Pidgin.

10. Kontrollera Gmail och Yahoo! Mail
Ett litet trick för att hålla koll på mailen i Pidgin: Även om du inte använder GTalk eller Yahoo! Messenger så kan du skapa ett konto för att kunna se nya email dirent i Pidgin.

Pidgin följer med till en rad olika Linuxversioner men finns även för Windows, OS X (efter en massa krångel) samt i portabel version.

Via| Make Tech Easier

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

Blogtester sa...

Och även till Solaris, Opensolaris, samt fungerar säkert på bsd-varianterna.

Klang IT sa...

Jag använder Emesene i Ubuntu. Det är enligt mig det bästa ersättningsprogrammet för Live Messenger. Pidgin är bra, men saknar en och annan funktion när man chattar med kontakter som använder Windows och Live Messenger.

scarymary sa...

Klang IT: Vad är det du saknar från Windows och Live Messenger som du hittar i Emesene? Nu blev jag nyfiken :)

Klang IT sa...

Nej, jag menar att Pidgin saknar en del funktioner som Emesene har, bla så går det att skicka meddelanden till någon på Live Messenger även om man står som osynlig. Det tror jag inte går om man chattar med Pidgin med någon kontakt som har Live Messenger.

Fast om man jämför Pidgin och Live Messenger istället ås har väl Pidgin stöd för krypterad trafik, men inte Live Messenger? Dessutom har inte Pidgin eller Emesene en spärrfunktion som stoppar filer med vissa filändelser från att skickas. Fast det hjälper knappast om man chattar med en person som använder Live Messenger.

scarymary sa...

Ah, jag är inte hundra men jag tror att jag brukade vara osynlig på Pidgin och snacka, eller om det var upptagen. Hmm. Det där med krypterad trafik är sant, och så slipper man alla jobbiga videoklippssmileys. Å andra sidan har Pidgin inte stöd för röst- och videosamtal.

Klang IT sa...

Jag stör mig på att Emesene och Pidgin inte har stöd för webbkamera. Jag tror amsn fixar cam, men amsns gränssnitt är så fult så jag vägrar använda programmet, hehe.

Jag tror att man först måste ha chattat med personen som onlinw och sedan gå över till osynlig för att det ska gå att chatta som osynlig, eller så går det bara att chatta osynlig med personer som använder Pidgin och inte Live Messenger.
Strunt samma, jag kommer inte ihåg hur det är, men Pidgin och Emesene har inte alla funktioner som man skulle kunna önska när man chattar med olika personer som har Live Messenger. Emesene tycker jag kommer närmast som ersättning för Live Messenger, trots allt.