30.4.08

Readbag- spara intressanta webbsidor till senare

En av de bästa för Firefox är som jag skrev om i mitt inlägg om just Firefox extensions. Det är en extension som låter dig spara sidor för senare läsning- perfekt om du inte vill ha oorganiserade bokmärken, glömma bort intressanta sidor eller
krångla med att kopiera länkarna i ett textdokument. Du kan helt enkelt läsa igenom sidorna, sålla bort och organisera när du har tid. Om du inte gillar Firefox eller tillägg finns det ett annat alternativ, nämligen Readbag.

Readbag är en smart tjänst med samma syfte som Read It Later. Skillnaden är att det inte är ett tillägg till Firefox (om du inte vill att det ska vara det) och att det inte skapar en bokmärkesmapp. Gå in på readbag.com och logga in med dina -uppgifter. Det finns sedan en knapp med texten "bookmarklet". Denna knapp som kommer få texten "to readbag" (det går självklart att ändra) drar du till bokmärkesfältet (oftast fältet under adressraden). När du senare surfar in på en intressant sida som du inte hinner läsa trycker du helt enkelt på . Det ploppar upp en popup som bekräftar valet och vips har du länken i din "läspåse".

Vill du integrera funktionen i laddar du enkelt ner verktyget via "goodies" som finns i Readbag-menyn . Du kan även använda i , men då krävs Greasemonkey (en Firefox extension som gör att du kan använda scripts för att ändra webbsidor).

Har du inte alltid tillgång till internet kan offline-läsning var intressant. Då behövs Google Gears. Vill du läsa sidorna i går det bra; länken finns under "mobile" i Readbag-menyn.

Inga kommentarer: