27.3.08

Sverige!

Avstigning av planet i kofta, snöfläckar, kyla, blåst- Sverige i mars! Jag har varit väldigt inaktiv den senaste tiden medan jag har varit i Sverige. Det har varit fullt upp med flyttning, städning, släkt och vänner. Har avverkat ett dygn i Uppsala, min tidigare bostadsort som jag inte varit i på knappt ett år. Det kändes som att jag aldrig varit därifrån. Nästan.
Imorgon bär det av till Eskilstuna för att äta tacos och spela tv-spel med två söta vänner, men först ska bilen tvättas, mitt hår klippas och det ska handlas. På lördag blir det jobb och på natten bär det av till Skavsta och senare till Rom där det blir lunch vid en sjö utanför staden.
Mycket och mysigt.

21.3.08

Facebook har nya privacy options

För några dagar utökade sina salternativ. Nu kan man bestämma vem som ska få se vad, vilka feeds som ska visas på profilsidan, vilka som kan söka på dig, hur du vill bli kontaktad mm. Här kan du läsa mer om de nya valmöjligheterna.

Dessa nya alternativ kan vara bra om man har många bekanta, vänners vänner, familj och släkt som man inte vill visa allt man har på Facebook. Kanske man inte vill visa vissa partybilder för föräldrarna, eller visa att man skrivit på en viss persons wall. Man kanske inte heller vill att alla sina vänner ska kunna läsa ens egna notes?

Glöm inte bort att det finns en blockeringsfunktion om man vill "bli osynlig" för en viss person. Denna person kan då inte söka på ens namn, se profilen, vara vän mm.

Visst, använder man communitys som Facebook borde man vara beredd på att privatlivet exponeras på ett annat sätt, men dels kan välja att inte visa allt på Facebook och dels kan man nu styra vem som ska kunna se vad.

------------------------
Intressant?

6.3.08

American Gangster

Hård, grov och rå action med en toppskådespelare. gör, enligt mitt tycke, en av sin bästa roller som man aldrig sett honom förut. Bilden av skådespelaren ändras genom filmen och växlar mellan snäll, beskyddande, vidrig och elak. Att är verklighetsbaserad gör ju hela handlinge mer spännande och ledsam.

Det negativa som verkligen kändes negativt är polisen, ett gäng poliser som klarar av 500 personer (jag vet inte hur många de var, men det var fler än vad några poliser borde klara av med tanke på omständigheterna). Jag berättar inte mer, det kan ju vara någon som inte sett filmen som vill se den. Jag vet att Sverige hade biopremiär av American Gangster långt innan den kom till Italien, men så kan det vara.

Gillar du action och drug kings (nej, inte drag kings) kan den här filmen vara något för dig.